Terug naar het overzicht
2018

Wanneer het allemaal niet meer vanzelfsprekend is

Je hebt een druk en goed leven. Je sport regelmatig, houdt van lekker eten en vindt uiterlijke verzorging erg belangrijk. Maar dan, krijg je de diagnose kanker…

Bijwerkingen Na de diagnose start veelal een behandeling en ervaren patiënten bijwerkingen. Vermoeidheid, haaruitval, afbrokkelende nagels of verandering van smaak zijn verschijnselen die op kunnen treden. De beleving hiervan is voor elke patiënt anders. De man van 35 jaar ervaart het niet meer kunnen sporten als meest dramatisch. De vrouw van 55 jaar heeft moeite met haar verandering van smaak.

Voor elk wat wils Om hulp en ondersteuning te bieden wilt het ETZ ontspanningsochtenden gaan organiseren, met als thema ‘voor-elk-wat-wils’. Tijdens deze ochtenden geven patiënten aan waar zij behoefte aan hebben. Is dit bijvoorbeeld sporten, dan biedt een fysiotherapeut advies met het programma ‘bewegen op maat’. Een olijfolie expert vertelt hoe eten smaakvoller en aantrekkelijker gemaakt kan worden en voor de uiterlijke verzorging worden nagelstylisten en schoonheidsspecialisten uitgenodigd.

Ontspanning Heeft een patiënt meer behoefte aan ontspanning van lichaam en geest, dan staan masseurs, Reiki masters en mindfulness begeleiders hen terzijde. En ook voor enkel een gesprek is er gelegenheid. Aan de centrale stamtafel worden ervaringen en gevoelens gedeeld met een geestelijk verzorger.

Met de organisatie van deze ontspanningsochtenden hopen wij een bijdrage te leveren aan het draaglijker maken van het zorgtraject bij kanker.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee