Terug naar het overzicht
2016

Training herblanceringsmassage voor vrijwilligers oncologie afdeling

Een training aanbieden 'herbalancerings massage' aan onze vrijwilligers die hand voet massages verlenen aan onze klinische oncologie patienten om zo uniformieteit en veilige massages te kunnen bieden aan onze patienten. Uniformiteit in de uitvoering vinden wij belanrijk daar er binnen onze afdeling een studie loopt naar de bijdrage van hand voet massage aan het welbevinden van onze patient. Zie hier de begroting.

Om uniformiteit te bewerkstellingen in het uitvoeren van de hand voet massage om zo een optimaal mogelijk effect te bereiken willen we een training aanbieden aan onze vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de hand voet massage.

Er zijn vier trainingen gepland van 6 uur incl. een examen. De training wordt gegeven door een van de vrijwilligsters die zelf haar opleiding heeft genoten in België, Syntra Genk , de opleidingen ‘Massage bij mensen met kanker’ en/of ‘Schoonheidszorgen voor mensen met kanker’. Verpleegkundige van de afdeling oncologie, die dit project begeleiden zijn naar het Jessa ziekenhuis in Hasselt geweest om daar te ervaren hoe de massages en opleidingen daar gestalte krijgen. De trainingen worden in ons ziekenhuis gegeven en kosten 450 euro per deelnemer, ons team bestaat uit 5 vrijwilligers.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee