Terug naar het overzicht
2021

Hoe een lamp van rood naar groen kleurt en veiligheid, sfeer en rust brengt op een dagbehandeling oncologie!

Bij aanhangen van medicatie via de pomp heb je een collega nodig om de ingestelde inloopsnelheid te laten controleren en af te tekenen op de toedieningslijst. Deze collega wordt gezocht, adhoc gevraagd, wat verstoring en onrust betekent en verlies aan tijd/efficiency.

Doelstelling

Door het inzetten van IXI-verlichting wordt de hulpvraag van een collega veel efficienter ingezet. De verpleegkundigen worden optimaal ondersteund, de sfeer op de afdeling wordt verhoogd. Er wordt meer rust gecreeërd wat voor de patiënt wat een optimale patiënt/gast beleving realiseert.

Plan van aanpak

IXI signaalverlichting is een hulpmiddel in de horeca, voor optimalisatie van de gastvrijheid. Voor meer informatie, zie: www.turn4service.com/nl. Deze lampen willen wij gebruiken op beide dagcentra oncologie (Hoorn en Purmerend). De rode lamp bij een patiënt geeft aan dat er controle moet plaatsvinden. De collega verpleegkundige kan na diens werkzaamheden of gesprek met patiënt, de controle uitvoeren en na controle, het “rode” lampje bij de patiënt weer omkeren naar “groen”. Het bedrag van de Onco Care Challenge gaan we gebruiken voor de aanschaf van de lampen en een evaluatietraject met de afdeling medewerkers en patiënten.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee