Terug naar het overzicht
2021

Meer gezinsgerichte en comfortabele zorg door de Qwiek up.

De oncologische patiënten en hun ouder(s) brengen veel tijd door in het ziekenhuis. Juist voor deze groep patiënten en het gezin is het belangrijk om verbonden te blijven met hun omgeving. Sociale contacten zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het herstel.

Doelstelling

De Qwiek.up is een mobiele beamer welke beelden en geluiden levensgroot kan projecten op muren en plafonds. Wij willen dit zorg ondersteunende product inzetten voor verschillende doeleinden, aansluitend bij de wensen en behoeftes van de patiënt en zijn ouder(s). Afleiding tijdens medische handelingen, ontspanning, stressreductie, activeren, mobiliseren, (live) verbinding maken tussen de patiënt en zijn gezin. Door (live) te verbinden met thuis kan een patiënt bijvoorbeeld samen eten met het gezin en kan hij of zij zo veel mogelijk meedoen met het ‘gewone gezinsleven’.

Plan van aanpak

De Qwiek.up aanschaffen in combinatie met de QwiekConnect. Daarnaast willen we naast de standaard modules ook zelf modules ontwikkelen die aansluiten bij de patiënt, hierbij kun je o.a. denken aan persoonlijke beelden.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee