Ontwikkelen van een smaaksturing receptenboek met tips&tricks
Aanleiding
Ongeveer 50% van de behandelingen van kanker geeft smaakverlies, -verandering of -vermindering. Binnen het Dijklander organiseren wij al enige jaren interactieve di-ners met ‘SMAAKSTURING’ als insteek. In een sessie van 2 uur geniet de patiënt van een heerlijk diner en gaat experimenteren met diverse smaakversterkers onder de bezielende leiding van kok Cees Neefjes om weer wat aan smaak terug te winnen. Zij ontvangen een smaakwijzer na het ontdekken van het persoonlijke smaakprofiel, maar ook krijgen zij diverse, zowel mondelinge als schriftelijke tips&tricks. Vaak wordt er gevraagd om de receptuur van de genoten maaltijd!
Doelstelling
Receptenboek gebaseerd op de verschillende smaakprofielen in combinatie met tips & tricks bij smaakverlies, -verandering of -vermindering door behandeling met Che-motherapie ontwikkelen voor de patiënt. Dit als mooi vormgegeven naslagwerk, be-doeld als houvast voor het terugwinnen van ‘eten met smaak’, een cadeautje in de moeilijke tijd van ‘het ziek zijn’.
Plan van aanpak
Er is in de loop van de jaren al veel ontwikkeld: losse informatie die gebundeld - en aangevuld moet gaan worden en waar een grafische vormgever iets aantrek-kelijks van mag maken!