Terug naar het overzicht
2018

Oncologische zorg kan echt dichtbij huis

Al een tijd is Gelre ziekenhuizen bezig met haar partners van de 1e lijn om samenwerking te intensiveren. Door de druk op alle begrotingen gaat dit proces langzaam, maar door inzet en de wil van iedere partij maken wij kleine stappen. Graag zouden wij dit project een boost willen geven, door een coördinator voor in ieder geval een periode van een jaar aan te stellen.

Na dit jaar hopen wij dat de afstemming zo goed is dat of de effectiviteit is bewezen. Dat de coördinator niet meer weg te denken is en in de begrotingen van Gelre ziekenhuizen c.q. van de verschillende partners opgenomen kan worden. Een tweede optie is dat de afstemming zo goed is, informatie zo duidelijk te vinden en de lijnen zo kort dat deze coördinator niet meer nodig is.

Voor nu worden vanuit de verschillende partners uren geïnvesteerd en dient Gelre ziekenhuizen als gastheer/vrouw voor de verschillende ijeenkomsten. Doordat dit project niet direct opbrengsten genereerd, maar echt een kwalitatieve winst voor de patiënt oplevert, zijn er geen middelen beschikbaar om deze boost aan dit project te leveren.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee