Terug naar het overzicht
2019

Na hematologische behandeling herstellen in hotel

Als de patiënt te ver weg woont, toch de mogelijkheid hebben om in alle rust en privacy te herstellen dichtbij het ziekenhuis.

Onze hematologische patiënten die intensieve chemotherapie krijgen laten we graag herstellen in eigen omgeving in combinatie met strikte poliklinische opvolging. Voordeel is dat patiënten sneller herstellen door betere nachtrust, beter eten, meer privacy en kleiner infectierisico dan in een ziekenhuis. Dat is helaas niet mogelijk als patiënten te ver weg wonen.

Wanneer patiënten niet thuis kunnen herstellen in verband met een te lange reisafstand, willen we een alternatief bieden dicht bij het ziekenhuis maar in omgeving met meer privacy: een hotel.

Patiënten in goede conditie, maar die gezien afstand niet naar huis kunnen, worden ontslagen en nemen hun tijdelijke intrek in het NH-hotel, tegenover het ziekenhuis, samen met hun mantelzorger totdat het bloedbeeld hersteld is. Minimaal drie maal per week komen ze naar het ziekenhuis voor controle en eventueel transfusie. Een aantal getrainde verpleegkundigen samen met de zaalarts zijn verantwoordelijk voor de beoordeling en behandeling.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee