Met je neus er boven op
Eten is vaak zo vanzelfsprekend: we genieten ervan en het is onderdeel van ons sociale leven. Wanneer deze vanzelfsprekendheid verandert door reuk- en smaakproblemen, kunnen we ons bijna niet voorstellen welke impact dit heeft op kwaliteit van leven en voedingsinname. Reuk- en smaakproblemen treden op bij 2 van de 3 kankerpatiënten. Net dan zijn gezonde voeding en een goede voedingsstatus belangrijk, omdat het de overlevingskansen van patiënten kan vergroten. Uit onderzoek blijkt dat verpleegkundigen reuk- en smaakproblemen niet structureel in kaart brengen en dat vaak niet bekend is welke interventies ingezet kunnen worden. Daarom willen wij videoclips ontwikkelen met informatie over reuk- en smaakproblemen: hoe ontstaan ze en wat kun je doen bij deze klachten? Met deze videoclips willen we bij patiënten en zorgverleners meer bewustwording over het effect van reuk- en smaakproblemen creëren. Zo werken we samen aan de kwaliteit van leven en voedingsstatus van de patiënt!