Terug naar het overzicht
2020

Hormonaal op maat

Goede en diverse informatievoorziening op meerdere momenten in het traject, waardoor er meer aandacht en gerichte informatie is voor de individuele patiënt. Hiermee willen we de kwaliteit van leven verbeteren op individueel niveau voor prostaatkankerpatiënten die behandeld worden met hormoontherapie.


Hormonale therapie, met grote impact op de kwaliteit van leven van de patiënt, is een veelvoorkomende behandeling binnen de prostaatkankerzorg. Veel bijwerkingen treden na verloop van tijd op en hier is onvoldoende aandacht voor, evenals de eventueel nodige behandeling hiervoor.

Patiënten krijgen nu vooraf aan de behandeling te horen hoe hormoontherapie werkt en wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn. Vervolgens krijgen ze een informatieboekje en contactgegevens mee. Mocht er wat zijn kunnen ze de oncologieverpleegkundige bellen. Oftewel, de bal ligt bij de patiënt. Maar wat betekent deze behandeling nou precies voor deze patiënt? En welke bijwerking komt er later eventueel nog op zijn pad? Herkent en bespreekt de patiënt dit dan wel met ons, of ondergaat hij het maar gewoon?

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee