Terug naar het overzicht
2018

Gezondheidswelzijn

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is door middel van een strategisch beleidsplan het begrip gezondheidswelzijn geïntroduceerd. Dit begrip heeft een directe relatie met positieve gezondheid (Institute for Positive Health) waarbij een betekenisvol leven centraal staat. Daarom wordt mensen gevaagd wat zij zéf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Steeds meer professionals vinden in Positieve Gezondheid de sleutel om dat wat vastloopt in de zorg te verbeteren. Of het nu gaat om spreekuren, beleidskeuzes of de zor voor patiënten.

Het JBZ is het eerste ziekenhuis in Nederland die het begrip gezondheidswelzijn omarmt en er zichtbare stappen in zet m dit begrip op de werkvloer gestalte te geven.

In de dagelijkse praktijk van het JBZ zijn er kleine proeftuinen gestart om gezondheidswelzijn uit te werken in wat dit betekent voor de dagelijkse praktijkj tijdens spreekuren door medici en verpleegkundigen. Het multidisciplinair oncologisch centrum is een van deze proeftuinen.

Wat zou het mooi zijn om te laten zien wat het effect van gezondheidswelzijn is bij patiënten. Enerzijds om professoinals te motiveren en te stimuleren om ermee aan de slag te gaan en anderzijds om patënten te laten zien wat een andere blik of een ander gesprek kan betekenen in de behandeling die ze ondergaan.

We zouden dit graag doen door een film te maken van patiënten die hun ervaringen delen.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee