Terug naar het overzicht
2015

Elektrische fiets voor oncologische patiënten met vermoeidheid

Om patiënten te stimuleren in bewegen ontstond het idee om binnen de thuissituatie met het uitlenen van een elektrische fiets het de patiënt mogelijk te maken om ondanks de vermoeidheid toch met anderen fietstochten te maken.

Binnen ziekenhuis Rivierenland worden veel patienten verwezen naar de oncologische revalidatie. De revalidatie is gericht op de functionele, fysieke, psychische en sociale problemen tijdens en na kanker. Naast mogelijke deelname aan deze revalidatie wordt het laagdrempelig stimuleren van bewegen geadviseerd. Voor zorgverleners is het prettig wanneer we hierbij patienten ook concreet een aanbod kunnen doen om bewegen te stimuleren. Een mogelijk aanbod zou kunnen zijn om tijdelijk een elektrische fiets uit te proberen. Dan kan de vermoeide patiënt met een naaste gaan fietsen. Door de trapondersteuning hoeft de conditie niet optimaal te zijn en kan de patiënt toch mee met diegene die een goede conditie heeft.

Het aanschaffen van 3 elektrische fietsen aan patienten voor de periode van 3 maanden worden uitgeleend. De afdeling fysiotherapie zal beoordelen welke patienten voor deze pilot in aanmerking komen

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee