Terug naar het overzicht
2020

Begrijp je ziekte met Mnemonics

Het doel van dit project is om de hemato-oncologische informatievoorziening te verbeteren met beeldmateriaal om zo het ziektebegrip van de patiënt te vergroten, de communicatie met de behandelaar te verbeteren en uiteindelijk de gezamenlijke besluitvorming te bevorderen.

Aanleiding

Uit cijfers blijkt dat ruim 30% van de Nederlanders lage gezondheidsvaardigheden heeft (Nivel). Voor deze mensen is het moeilijk om mondeling en schriftelijke informatie te begrijpen. Naast opleidingsniveau kunnen ook emoties of een veranderde gezondheidstoestand deze vaardigheid beïnvloeden. Dit maakt dat veel patiënten onvoldoende inzicht hebben in hun ziekte en moeite hebben om gezamenlijk keuzes te maken in hun ziektetraject.

Plan van aanpak

Als je aan de zorgprofessional van de toekomst (verpleegkundig- of geneeskunde student) vraagt hoe hij zich moeilijke leerstof eigen maakt dan is het antwoord: “Door de Mnemonics van Armand Hasudungan” We wilden juist een out of the box inzending doen en op deze manier ons plan kracht bij zetten: Informatie op een andere manier bij de patiënt brengen. En nu dus: Op een andere manier bij de jury brengen. Dit is de reden dat we ervoor hebben gekozen om geen pitchfilmpje te maken.

Youtube link. Dat gaan wij doen met onze patiënt informatie van de toekomst.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee