Terug naar het overzicht
2014

Amphia Lintjesregen

De Amphia Lintjesregen vindt plaats een half jaar na de koninklijke lintjesregen in het laatste weekend van oktober tussen de borst- en prostaatkankermand (pink en blue ribbon). Onder het motto "kanker verdient niemand een lintje wel", vragen we aandacht voor die mensen die dat stapje extra zetten voor de kankerpatiënt. Dus die buurvrouw die de boodschappen doet en de hond uitlaat, het familielid die ondanks eigen verdriet de zware zorglast op zich neemt, die vriend die er altijd is als het nodig is.

Aandacht voor die mensen, die naast de patiënt ook geconfronteerd worden met kanker en vaak zonder tegenprestatie altijd klaarstaan om de kankerpatiënt bij te staan. Er gaat veel aandacht uit naar de kankerpatiënt, maar ook de mensen eromheen worden getroffen door de ziekte van zijn haar naaste en dat verdient aandacht.

De Amphia Lintjesregen vindt plaats in het laatste weekend van oktober. In september vindt een nominatieronde van enkele weken plaats. In het ziekenhuis en via lokale media wordt hieraan aandacht besteed en is er een mogelijkheid tot schriftelijk en digitaal nomineren. Een jury bestaande uit een oncologisch specialist, een oncologisch verpleegkundige een regio-coördinator van KWF en een van de leden van het Directiecomite van Amphia maken een selectie van de meest hartverwarmende verhalen en de mensen die het Amphia Lintje zullen ontvangen. De Lintjesregen zelf is een zo feestelijk mogelijke middag waar genomineerden, hun nomineerders met hun familie zijn uitgenodigd. De uitreiking vindt plaats door de directie van het Amphia en tot nu toe is telkens een bekende Nederlander bereid gevonden om de middag te begeleiden. Natuurlijk is er voor die mensen die het Lintje niet krijgen ook een attentie in de vorm van een taart, die de nomineerder in eigen kring zelf kan geven aan diegene die hem of haar bijstaat tijdens de ziekte, zodat ook zij hier een speciaal moment van kunnen maken.
Komende maand starten we weer met de voorbereidingen voor de Amphia Lintjesregen 2014. Voor de Lintjesregen hebben we sponsors die een aantal kosten dragen. De begeleiding door de BN-er en de muzikale omlijsting wordt door betrokkenen tegen een geringe vergoeding verzorgd. Toch blijven daarnaast nog een kosten waarvoor geen dekking bestaat, het gaat hierbij om een bedrag van 4900 euro (zie geel gearceerde kosten in het kostenoverzicht in de bijlage).
Voor een indruk van de lintjesregen 2013: http://www.amphia.nl/Patienten/AfdelingenEnSpecialismen/OncologischCentrum/Pages/Lintjesregen.aspx

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee?
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee