Terug naar het overzicht
2018

Van Folder naar Film; visuele voorlichting voor de oncologische patiënt

Dagelijks geven wij informatie aan onze patiënten met kanker. Patiënten hebben vaak behoefte aan herhaling van deze informatie.

Regie bij de patiënt Veel ziekenhuizen werken al met filmpjes die patiënten herhaaldelijk kunnen bekijken. Daarbij zijn het echter de zorgverleners die bepalen welke informatie hierin vervat moet worden. Wij willen patiënten vragen naar onderwerpen waar zij in hun behandeltraject graag meer (herhaalde) of visuele informatie hadden gekregen en daar informatiefilmpjes over maken, ter versterking van datgene wat in de spreekkamer, maar ook elders wordt besproken.

Maatschappelijk betrokken en Dichtbij Voor een optimaal eindresultaat willen wij graag samenwerken met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hieraan zullen alle betrokken partijen meewerken. Ook tijdens het maken van de filmpjes blijft de patiënt actief betrokken, om ervoor te zorgen dat de informatie in vorm en uitvoering aansluit bij hun behoefte.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee? Doe mee en maak kans op € 10.000,- om jouw idee vorm te geven. We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee