Terug naar het overzicht
2019

Andere taal is geen drempel voor de beste zorg

Technologie helpt bij doorbreken van taalbarrière.

Door taalbarrières is de communicatie tussen zorgverleners en patiënten oncologie/hematologie niet altijd makkelijk. De zorg die geleverd wordt is niet altijd goed af te stemmen op de behoeften en wensen van de patiënt en dit kan ten koste gaan van het verlenen van goede zorg.

In de oncologische zorg zijn behandelingen vaak intensief en langdurend en heldere communicatie tussen patiënt en zorgverlener is daarom essentieel.

Met de technologische ontwikkelingen kan een vertaalsysteem (dat live gesproken taal omzet in een gewenste taal) de rol van een professionele tolk overnemen bij medisch inhoudelijke gesprekken, maar vooral bij alledaagse communicatie met de patiënt. Een vertaalsysteem kan op de verpleegafdeling, dagbehandeling en poli’s worden gebruikt en zal helpen te communicatie te optimaliseren. De zorgverlener heeft op deze manier beter inzicht in de wensen en behoeften van de patiënt. De patiënt heeft meer regie over het ziekteproces: door betere informatievoorziening zal de patiënt weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Oncologische zorg verbeteren?

Heb jij ook een goed idee? Nieuw dit jaar: er worden drie prijzen uitgereikt! Dus je maakt meer kans om jouw idee vorm te geven.
Winnaar: € 5.000,-
2e prijs: € 3.000,-
3e prijs: € 2.000,-
We helpen je graag op weg, mail naar oncocarechallenge.nl@sanofi.com

Ja, ik doe mee